Blog

 
Collageen de sleutel tot een jonge huid

De Bouwsteen voor een Stralende Huid.

Collageen de sleutel tot een jonge huid.


Het ouder worden van de huid is helaas een onvermijdelijk proces. Maar wat zijn de oorzaken van huidveroudering? En hoe kunnen we dat proces vertragen?

Vanaf je 20ste begint dat verouderingsproces eigenlijk al. Vanaf dan produceert je lichaam ieder jaar 1% minder collageen. En collageen is juist een heel belangrijk onderdeel van het bindweefsel dat voor stevigheid zorgt in het lichaam en dus ook de huid. Daarnaast verliezen onze cellen ook het vermogen om collageen te produceren. De snelheid en de mate waarmee het collageen vermindert en de huid verouderd wordt bepaalt door zowel interne erfelijke als externe factoren.


Wat is collageen?

Collageen is een lichaamseigen eiwit dat deel uitmaakt van het bindweefsel dat zorgt voor stevigheid in het hele lichaam. Collageen komt van het Griekse woord 'kolla', dat samenbinden of lijm betekent en houdt organen en weefsels als het ware op hun plek. Zelfs botten en pezen, maar ook haren en nagels bestaan uit collageen. En niet al te onbelangrijk: onze huid bevat collageen. Samen met elastine vormt collageen het belangrijkste component voor een stevige, elastische huid.

Collageen bestaat uit aminozuren.

Wanneer collageen meer afbreken dan aangemaakt wordt, vermindert de stevigheid van de huid en ontstaan er rimpels. 


Het is dus in de strijd tegen huidveroudering niet alleen belangrijk om de productie van het collageen te verhogen en de afbraak af te remmen, maar ook dat het juiste type collageen wordt aangemaakt.


Collageen smeren, werkt dat?

Collageen smeren heeft eigenlijk geen zin. Wat wel werkt, is smeren met een crème waar de werkzame ingrediënten de productie van collageen stimuleren en de afbraak van collageen afremmen. De vernieuwde pro collageen-lijn van Nouvital bevat twee van zulke werkzame ingrediënten. Deze verhoogt de productie van het collageen en beschermt de huidcellen.


De pro collagen-lijn van Nouvital bestaat uit een dag en een nachtcrème, een masker, en een concentraat.


Wat kun je zelf doen?


Naast het smeren is het ook belangrijk om gezond te leven, alcohol te beperken en de huid goed te beschermen tegen de zon. Van bijvoorbeeld avocado, rode groenten en fruit, vis , wortels knoflook en citrusvruchten wordt gezegd dat deze jouw collageen aanmaak een boost geven.


Daarnaast is de zon de nummer een oorzaak van huidveroudering. De zon breekt namelijk collageen en elastine af waardoor de huid slap wordt en rimpels ontstaan. Dit sis makkelijk te voorkomen door de huid te beschermen met een SPF en op het zonnigste moment van de dag binnen te blijven of een huid te dragen.


Shop hier de Nouvital Collageen dagcreme
Terug naar overzicht
 
 
 

Social media

 

Contactinformatie

Meta Kooij

Euterpestraat 22

8915 BB Leeuwarden

058 - 21 21 365

salonmeta@ziggo.nl

 

Openingstijden

Behandeling op afspraak.

Maandag t/m vrijdag: 9:00 - 17:00