Blog

 
Dit moet je weten over een gevoelige huid.

Ik geef je tips voor je gevoelige huid.


Dit moet je weten over een gevoelige huid.


Veel mensen hebben last van een droge gevoelige huid. In deze blog vertel ik je meer.


Wat is een gevoelige huid precies?

De gevoelige huid is teer en dunner en fijner van structuur dan de normale huid. De gevoelige huid reageert eerder en intensiever op invloeden van buitenaf en van binnenuit. Een gevoelige huid is eigenlijk een huid die uit balans is. De volgende symptomen kan je hierbij hebben:


 • Rode vlekken

 • Een trekkerige huid

 • Een kriebelige huid

 • Droge schrale plekken


Wat zijn de oorzaken van een droge gevoelige huid?

Er zijn vele factoren die de huid gevoelig kunnen maken. Soms is een gevoelige huid genetisch bepaald. En gevoelige huid kan ook ontstaan door verkeerde huidverzorging, of door weersinvloeden. Soms licht het aan de levensstijl. Bijvoorbeeld veel stress, slecht eten, roken, uv stralen, pittig eten en alcoholgebruik kunnen ervoor zorgen dat je huid uit balans raakt en heftiger reageert dan normaal.


Ook hormoonschommelingen kunnen de huid gevoelig maken. Vooral tijdens de overgang, zwangerschap en pubertijd. Medicijnen kunnen ook als bijwerking een gevoelige huid veroorzaken.


De zichtbare reacties lopen uiteen van:

 • Roodheid,

 • Irritaties,

 • Jeuk,

 • Vlekken,

 • Schilferige huid,

 • Een vale teint en

 • Vroegtijdige huidveroudering.


Welke voedingstoffen kun je eten om je huid mooi te houden?

Het is niet alleen belangrijk om van buitenaf je huid in goede conditie te houden. Maar van binnenuit met goede voeding kunnen we ook een hoop doen om de huid in goede conditie te houden. 

Van buitenaf kunnen we de huid niet echt voeden. Omdat de huid van buitenaf maar weinig voedingsstoffen opneemt. Je kunt van buitenaf dus voornamelijk beschermen met smeren met natuurlijke producten. Het echte voeden van je huid moet gebeuren door middel van voedingsstoffen van binnenuit. 


Soorten droge huid typen.

Er zijn 2 soorten van een droge huid. De ene is een gebrek aan vocht de ander (huid) vet te kort. Een simpele oplossing is water drinken. Zeker in de winter als de kachel op standje 10 staat is de luchtvochtigheid erg laag en vergeet je gauw wat te drinken. Juist in de winter is het belangrijk om goed water te drinken. Doe dit dan wel overdag. Anders loop je de hele nacht naar de wc.


Doordat de huid uit balans is kan deze het vocht niet goed vast houden waardoor hij droog wordt. En een droge huid wordt ook eerder gevoelig. Dit kun je verhelpen door te smeren met een natuurlijk product, maar ook door goede voeding binnen te krijgen. Deze zorgen ervoor dat dat de huid weer in conditie en balans komt. 


Voeding.

Goede voeding voor de huid zijn onder andere: 

Vitamine a.

Dit zit inzuivel, boter, eieren, gerookte paling, wortelen en leverworst.


Zink.

Deze zit in: vlees, kaas, noten en schaaldieren.


Vitamine c.

Deze zit in: fruit, groente en aardappelen, kiwi's bessen aardbeien.


Een huid kan ook een tekort hebben aan vet. Dat los je ook weer op door goede vetten te eten. 


Goede vetten zitten onder andere in:

Vette vis

Broccoli

Paprika

Tomaten

Groene thee

En ooeeeehhhlalala pure chocola!! Jammie, jammie.


Verkeerd gebruik van huidverzorging producten.

Verkeerd gebruik van huidverzorging kan ervoor zorgen dat je huid geïrriteerd en uit balans raakt. Ook kunstmatige toevoegingen zoals parfum en synthetische kleurstoffen kunnen triggers zijn voor ontstekingsreacties en kunnen zelfs lijden tot ernstige acne.


Minerale olie slecht voor de droge gevoelige huid.

Huidverzorging op basis van minerale olie blijken op lange duur je het gevoel te geven dat je regelmatig moet smeren. Je moet dus steeds na-vetten omdat je het gevoel hebt dat je huid droog blijftDenk maar eens aan een bepaald merk lip balm. 


Natuurlijke huidverzorging

Natuurlijk huidverzorging producten lijken op ons huidvet en worden veel meer door de huid geabsorbeerd. Ze dringen dieper in de huid en komen daardoor terecht in het stofwisselingsproces van de huid. Ze versterken het immuunsysteem van de huid en na-vetten is niet nodig. 

Ze houden het vocht tussen de cellen. Ze zijn terug vettend zodat alle symptomen van een droge huid langzamerhand verdwijnen. De huid voelt glad aan. 


Baby's en huidverzorging

Zeker in de huidverzorging van baby's, kinderen en ouderen zijn plantenolie en plantenvetten zeer belangrijk, omdat de zuurmantel van de huid nog niet volledig ontwikkeld of verminderd is. 


Nouvital

Kies voor een natuurlijk product. Nouvital

Nouvital producten worden geheel geproduceerd volgens de richtlijnen van de Europese wetgeving. Nouvital producten bevatten geen irriterende, kunstmatige ingrediënten, zoals parfum en synthetische kleurstoffen. 

Nouvital werkt met allergenenvrij parfums en kunnen geen parfumallergie veroorzaken. Er zit geen minerale olie lanolie verwerkt in de producten en zijn parabeen vrij.


Wat bieden de producten van Nouvital

 • Huidverbetering

 • Hypoallergeen

 • Allergeenvrij geparfumeerd

 • Vrij van minerale oliën

 • Vrij van tarwekiem olie

 • Dierproefvrij

 • Parabeenvrij

 • Vegan

 • Aloë vera


Aloë vera product

Producten die je kunt gebruiken van Nouvital is de aloë vera dag en nacht crème.

Aloë vera is een verzachtend en herstellend product. Dit product heeft veel voordelen voor de huid. 

Zo kan het een licht beschadigde, geïrriteerde en zelfs gevoelige huid profijt hebben bij het gebruik van huidverzorgingsproducten met aloë vera die direct uit de aloë vera-plant gewonnen wordt. Het kan zelfs helpen bij helpen bij huidproblemen zoals acne, eczeem en psoriasis.


Er is een reiniging, dag en nachtcrème, masker en tonic van Nouvital. En ik heb een behandeling voor je gemaakt. Zo kun je je huidverzorging ritueel helemaal compleet maken.


Schoonheidssalon

Kom langs in mijn schoonheidssalon en samen kunnen we kijken welk product nu het beste bij jouw huid past.


Winkeltje van Meta

Je kunt ook een kijkje nemen in mijn webshop waar je nog veel meer huidverzorging vind.

www.winkeltjevanmeta.nl


Kom je er niet helemaal uit en heb je nog vragen over je gevoelige huid? Stel ze gerust. Samen zoeken we naar een oplossing.


Beauty groet van Meta.

Terug naar overzicht
 
 
 

Social media

 

Contactinformatie

Meta Kooij

Euterpestraat 22

8915 BB Leeuwarden

058 - 21 21 365

salonmeta@ziggo.nl

 

Openingstijden

Behandeling op afspraak.

Maandag t/m vrijdag: 9:00 - 17:00