Het belang van natuurlijk huidverzorging

Het belang van natuurlijke producten en aloë vera.

Je huid is het grootste orgaan.

De huid bestaat uit drie lagen:

  1. De opperhuid.
  2. De lederhuid
  3. Het onderhuidse bindweefsel.

Het gewicht van de huid inclusief het onderhuidse bindweefsel is 15 tot 20 kg. Zo heeft de huid veel verschillende functies. De huid biedt bescherming, laat onze zintuigen werken en is een opslagplek voor energie. Tevens beschermt onze huid ons tegen indringers van buiten af. Of tegen warmte en kou. Als onze huid kapot gaat kunnen er makkelijk infecties en ontstekingen ontstaan.

Het is daarom van groot belang om onze huid goed te verzorgen om ons gezond te houden. Met goede natuurlijk producten voorkom je huidproblemen.

Maar wat is nu goede huidverzorging?

In veel cosmetica en huidverzorgingsproducten zitten minerale olie. Meestal staat deze stof als eerste vermeld op de ingrediëntenlijst achter op het potje.

Minerale olie wordt gewonnen uit aardolie, net als benzine of diesel. Ze hebben helemaal niks te maken met het eigen huidvet. Zo worden door de huid dan ook niet geabsorbeerd maar opgeslagen in de buitenste hoornlaag.

Minerale olie geven een soort van huidfilmpje. Minerale olie is dus niet een huid eigen stof en dringt niet door in de huidlagen. Deze stof maakt de huid een soort van lui. En brengt niet het gewenste resultaat bij het huidprobleem. Er ontstaan door deze stof juist huidproblemen. Je moet regelmatig smeren om het droge gevoel weg te 'smeren'.

Natuurlijke huidverzorging

In natuurlijk huidverzorging zit alles wat de huid nodig heeft. En waar de huid weer mee aan de 'slag' kan.

In natuurlijk huidverzorging zitten goede plantoliën. Natuurlijke huidverzorging is rijk aan mineralen, vitamine en spoorelementen die van groot belang zijn voor een gezonde huid.

Smeren we dagelijks deze huidverzorging dan kunnen de goede werkstoffen direct in de huid doordringen en hun werk doen, namelijk de huid beschermen en de huidafweer ondersteunen. Veder vullen ze tekorten aan in de huid, ze herstellen een beschadigde huid en houden de huid jong. Ze zijn terug vettend zodat alle symptomen van een droge huid langzamerhand verdwijnt. De huid voelt glad aan. Zeker in de huidverzorging van baby's, kinderen en ouderen is natuurlijke huidverzorging zeer belangrijk, omdat de zuurmantel van de huid nog niet volledig ontwikkeld of verminderd is.

Huidverbetering

Al met al kan het gebruik van natuurlijke huidverzorging tot duidelijke huidverbetering leiden. Als de huid goed gezond blijft ontstaan er minder snel huidproblemen en gaat de huid niet snel stuk of wordt droog waardoor er ontstekingen en infecties kunnen ontstaan.

Hoe meer de cellen in de huid gevoed worden door natuurlijke huidverzorging, des te meer zal de huid vocht vasthouden en uitdroging voorkomen.

De werking van aloë vera voor je huid

Kies bijvoorbeeld voor aloë vera natuurlijk huidverzorging.

Aloë vera zit vol met natuurlijke bestanddelen zoals proteïnen, mineralen en vitamines. Het heeft een zeer goede vocht inbrengende werking en zorgt voor een zachte en soepele huid.

Aloë vera staat bekend om de geneeskrachtige en helende werking. De vele vitaminen, mineralen en eiwitten die de plant bevat helpt ons met allerlei huidproblemen; zo kalmeert het de huid na brandwonden en wordt aloë vera ook tegen acne ingezet… Het wordt dan ook niet voor niets de ‘miracle plant’ genoemd.

Aloë vera voor de droge huid

Heb je regelmatig last van een droge huid? Dan is een goed verzorgingsproduct met een hoge concentratie aloë vera wat je zoekt. Aloë vera kan de huid namelijk flink verzachten en zelfs de aanmaak van nieuwe huidcellen stimuleren!

Sneller een gehydrateerd huid

De vocht inbrengende werking van aloë vera dringt makkelijk door tot de diepste lagen van je huid. Het resultaat? In no-time weer een stralende huid!

Een voorbeeld zou bijvoorbeeld de Aloë vera crème van Nouvital zijn.

Deze soepele en hydraterende crème combineert de verzorgende eigenschappen van Aloë Vera en Calendula extract voor een gezonde en stralende huid. Aloe Vera Day Cream beschermt de huid overdag actief tegen negatieve invloeden van buitenaf. Hyaluronzuur en Betaine zorgen voor een intense hydratatie en een versteviging van de huidbarrière. Deze crème is geschikt voor elk huidtype.

Kortom houd je huid gezond met goede natuurlijk huidverzorgingsproducten.

Hulp nodig? Vraag gerust.

Weet je even niet precies welk product nu het beste bij jouw huid past? Geen probleem. Samen kijken wij naar jouw wensen en je huid. En zoeken we de best passende huidverzorgingsproducten.

salonmeta@ziggo.nl


Terug naar overzicht
 
 
 

Social media

 

Contactinformatie

Meta Kooij

Euterpestraat 22

8915 BB Leeuwarden

058 - 21 21 365

salonmeta@ziggo.nl

 

Openingstijden

Behandeling op afspraak.

Maandag t/m vrijdag: 9:00 - 17:00